El llibre de les bèsties

El llibre de les bèsties

El departament de Llengua Catalana i Literatura de l'Institut Alexandre Deulofeu va decidir que, per commemorar el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, els alumnes de 3r d’ESO llegissin el Llibre de les Bèsties, en la versió adaptada per Roc Casagran de l’editorial Sembra.

Per tal que la lectura fos profitosa i motivadora per a l’alumnat, vam dissenyar un projecte que permetés als nois i noies endinsar-se en l’obra i, a la vegada,  establir connexions entre el text de Llull i altres àrees del coneixement.

La dimensió universal de Ramon Llull per una banda i del gènere faulístic per l’altra, ens va fer pensar que també seria interessant per als alumnes de Literatura Universal de 1r de batxillerat de participar-hi, tot i que no era pas una lectura prevista inicialment en la programació del curs.

Hem titulat aquest projecte “El llibre de les bèsties / Les bèsties en els llibres” perquè en realitat consta de dues parts: la primera és la que han fet els alumnes de 3r i la segona, la que han fet els alumnes de batxillerat.

El resultat d'aquest projecte, que va obtenir un premi Baldiri Reixach l'any 2016, el podeu veure en el blog que enllacem aquí.