L’Institut Alexandre Deulofeu rep la visita del Cònsol General del Japó a Barcelona i de la directora de la Fundació Japó de Madrid

L’Institut Alexandre Deulofeu rep la visita del Cònsol General del Japó a Barcelona i de la directora de la Fundació Japó de Madrid

L’Institut Alexandre Deulofeu rep la visita del Cònsol General del Japó a Barcelona i de la directora de la Fundació Japó de Madrid


L’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres consolida la seva aposta per l’ensenyament de la llengua i la cultura japonesa. Atesa la molt bona acollida que aquesta iniciativa va tenir l’any passat entre les famílies i l’alumnat, aquest curs ha incrementat la seva oferta formativa en aquesta matèria i l’ofereix tant a 2n com a 3r d’ESO. Actualment una trentena de joves d’aquests dos nivells educatius estan estudiant japonès.

El fet que l’Institut Alexandre Deulofeu sigui l’únic centre públic de l’Estat Espanyol que imparteix el japonès com a llengua estrangera ha permès l’establiment d’unes excel·lents sinèrgies entre l’Institut, el Consolat General del Japó a Barcelona i la Fundació Japó de Madrid. És en aquest context de molt bones relacions que el Cònsol General del Japó, l’Honorable Sr. Yasushi Sato, i la Directora de la Fundació Japó de Madrid, Sra. Keiko Morito, van tornar a visitar l’Institut Alexandre Deulofeu el dimarts 27 de setembre. En el transcurs d’aquesta visita, els alumnes van poder gaudir d’un interessantíssim taller de Taiko, percussió tradicional japonesa, ofert per la Fundació Japó. A l’acte també va assistir la Sra. Núria Miró,  coordinadora del Programa de Llengües i Cultures d’Origen del Departament d’Ensenyament.

Durant la visita, el Cònsol va fer obsequi al centre de diferents exemplars  de literatura juvenil japonesa que passaran a formar part de l’Espai Japonès de l’institut. També els va fer entrega d’un cartell manuscrit per un reconegut cal·lígraf japonès.

La cultura japonesa, molt diferent a la nostra però molt propera als adolescents a través sobretot del manga i l’anime, pot aportar valors tan crucials com la importància de l’esforç i el respecte als nostres joves. Aprendre una llengua va més enllà d’adquirir un vocabulari i una gramàtica. És conèixer una altra cultura, una altra manera de concebre el món.

L’Institut Alexandre Deulofeu vol donar l’oportunitat als seus alumnes d’impregnar-se d’aquests valors. És per això que té la ferma voluntat de continuar oferint la llengua i la cultura japonesa entre les seves assignatures optatives i de consolidar els vincles que s’han creat tant amb el Consolat General del Japó a Barcelona com amb la Fundació Japó de Madrid, convertint-se en la porta d’entrada i en l’eix vertebrador de la cultura nipona en el nostre territori.